Duurzaam zit in ons DNA!

Wij kiezen voor gezond en vers eten met oog voor de wereld om ons heen. Nu en in de toekomst. Dat is een hele uitdaging, aangezien het voedselsysteem wereldwijd een enorme bijdrage aan klimaatopwarming levert. Er zijn gelukkig veel knoppen om aan te draaien als het om duurzame voeding gaat. De oplossing is letterlijk dichtbij. Smaak van het Huis stimuleert om deels lokaal in te kopen. Hiermee worden de voedselkilometers beperkt, wordt de lokale economie gestimuleerd, ontstaan er warme samenwerkingen en is er meer transparantie in de keten.

Minder verspilling en forse besparing

Als je smakelijke en mooi gepresenteerde maaltijden aanbiedt die gemaakt worden met goede ingrediënten, dan eet men de borden leeg. Gebruik daarbij automatisering en data om het bestelproces en voorraadbeheer te optimaliseren. Het resultaat: minder verspilling en een forse besparing.

Ook is het belangrijk dat het aanbod van eten en drinken voor cliënten, patiënten, medewerkers en bezoekers verduurzaamt. Denk aan meer plantaardige eiwitten, seizoensgebonden gerechten, het gebruiken van afvalstromen of zelf vraaggestuurd telen op basis van de menu’s. Al deze (en nog meer) aspecten komen terug in de Milieuthermometer Zorg: een uitgebreid meetinstrument om de mate van duurzaamheid bij zorgorganisaties in kaart te brengen. Wij begeleiden om hierin het niveau van zilver of goud te behalen, te onderbouwen en te behouden.