Dun gesneden biologische rode bietjes met geitenkaas, walnoot, eikenbladsla en honingmosterddressing
Ingrediënten voor 6 personen:
- 6 afbakbroodjes
- 4 stuks rode bietjes gekookt
- 1 flesje honingmosterddressing
- 50 gr eikenbladsla (of rucola salade)
- 150 gr geitenkaas
- 50 gr walnoten
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor en bak de broodjes in de oven volgens de aanwijzing op de verpakking
2. Schil ondertussen de rode bietjes
3. Schud het flesje dressing en dresseer twee eetlepels op het bord en verdeel dit met een kwastje over het bord
4. Snij de rode biet in dunne plakje en leg het dakpansgewijs in een cirkel op het bord en bestrijk de bovenkant van de bietjes met de dressing
5. Maak de sla schoon en verdeel over de bietjes
6. Brokkel de geitenkaas en verdeel over de salade
7. Kraak de walnoten en verdeel deze ook over het bord
8. Maak af met een takje peterselie en met wat overgebleven dressing
9. Serveer met vers afgebakken broodje