Kerstrecepten 2021

Nagerecht

Klassieke hangop met slagroom, gepocheerde peer in eigen saus

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 liter volle yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 40 gr poedersuiker
  • 3 peren
  • 1 kaneelstokje
  • 500 ml witte wijn
  • 250 ml water
  • 150 gr suiker
  • 1 st steranijs
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ citroen
  • 1 bosje munt
  • 1 bakje pecan vanille-ijs (optie)

Bereiding:

Tip: Je kunt stap 1 t/m 10 een dag van tevoren maken en pas vlak voor serveren opmaken.

1. Zet een vergiet of een zeef op een pan, de onderkant moet vrij hangen, maak een schone theedoek goed nat maken leg in de zeef

2. Doe de yoghurt op de theedoek, zet in de koeling en laat minimaal een nacht uitlekken.

3. Schep de hangop in een flinke kom gooi het vocht in de pan weg

4. Klop in een andere kom de slagroom met 40 gr poedersuiker en ½ zakje vanillesuiker stijf

5. Spatel nu voorzichtig de slagroom door de hangop en zet afgedekt in de koelkast

6. Schil vervolgens de peren, snij in vieren en verwijder het klokhuis.

7. Breng de witte wijn, water, citroensap met de 150 gr suiker, 1/2 zakje vanillesuiker en steranijs aan de kook en zet het vuur laag

8. Doe de peren in de pan en dek af met een stuk bakpapier en laat de peren op laag vuur 10 tot 15 minuten pocheren (gelang de hardheid van de peren)

9. Laat de peren afkoelen in het vocht en zet afgedekt weg in de koeling

10. Voor de saus:

  • Doe 2/3 van het perenvocht in een pan
  • Kook dit in op laag vuur tot de helft
  • Laat afkoelen

Opmaken:

  • Verdeel de hangop over 6 mooie glazen of schaaltjes

 

  • Snij de peer kwarten in de lengte in dunne plakjes of maak een mooie waaier: snij de kwarten net niet tot bovenaan in.
  • Desseer de peer op de hangop en giet of lepel de saus eroverheen

 

  • Serveer eventueel met Pecan vanille-ijs
  • Maak af met een takje munt

 

U bevindt zich hier:

smaakvanhethuis-logo-wit

Smaak van het Huis
Dokter Nillesenstraat 10 | 6645 AR  Winssen | 06 4527 8790 | KvK 5657 4924

© 2017-2022 Smaak van het Huis, alle rechten voorbehouden

Website door ideesign+