Met topchefs op ontdekking naar beter eten in de zorg

Nieuws - 23 april 2019

De Veldkeuken: werk maken van gezond en lekker eten in de zorg

In het programma ‘De Veldkeuken’ inspireren topchefs als Gerrit Greveling, Yuri Verbeek en Moshik Roth de deelnemers om gezonde en smaakvolle maaltijden te bereiden voor mensen met een aandoening. De Veldkeuken bestaat uit vier afzonderlijke sessies over een specifiek thema, op steeds een andere locatie.

De Veldkeuken is Kennis, Koken en Proeven. In de bijeenkomsten worden concrete oplossingen aangedragen die zorgchefs kunnen inzetten bij het versterken van de gezondheid en welbevinden van hun cliënten, patiënten, bewoners en het milieu. Door (chef)koks en verantwoordelijken voor voeding binnen zorginstellingen bij elkaar te brengen worden zij via interactie en de beleving van alle zintuigen geïnspireerd en gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan.

Alle Veldkeuken bijeenkomsten bestaan uit 3 onderdelen:

  1. Inspiratie en presentatie: kennis van producten, levensmiddelentechnologie en een specifiek gezondheidsthema.
  2. Proeven en ervaren: van voedingsstof naar smaakmaker; smaken, koken, recepten
  3. Vertaling naar de praktijk

Elke bijeenkomst wordt verzorgd door een inhoudelijke voedingsexpert en een culinair expert/topchef met ondersteuning van de moderator.

Voor 2019 bestaat de ‘ontdekkingsreis’ uit 4 ééndaagse bijeenkomsten, telkens over een specifiek thema.
Deze zijn gepland op:

  • 3 juni
  • 2 september
  • 7 oktober
  • 4 november

 

Ga je mee op ontdekkingsreis?

MELD JE AAN !

U bevindt zich hier:

smaak van het huis logo wit

Smaak van het Huis
Dokter Nillesenstraat 10 | 6645 AR  Winssen | KvK 5657 4924

© 2017-2018 Smaak van het Huis, alle rechten voorbehouden

Website door ideesign+