Nieuws

Nieuw platform voor eten+welzijn in de zorg

Er komt een nieuw platform dat als doel heeft om de kwaliteit van eten, drinken en welzijn in de zorg te verhogen. Smaak van het Huis is initiatiefnemer van dit project. Het doel is impact creëren; daarom wordt deze activiteit ondergebracht in een onafhankelijke, open en transparante stichting. De stichting Eten+Welzijn richt zich op thema’s als smaakvol, gezond en duurzaam eten en drinken, vitaliteit, welbevinden en mensgerichte zorg.

De directe aanleiding voor de stichting in oprichting is dat meerdere platformen voor deze belangrijke thema’s recent zijn beëindigd. Zo besloot uitgeverij Vakmedianet om per 31 december 2017 te stoppen met onder meer Gastvrije Zorg, Gastvrijheidszorg met Sterren en de Dag van de Gastvrijheid. De themagroep HACCP van het programma ‘Waardigheid en trots’ is op hetzelfde moment geëindigd.

De activiteiten van de stichting strekken zich uit van de agri-sector tot op het bord, binnen de muren van de zorgorganisatie en in de wijk. Zorgorganisaties die zich aansluiten krijgen structureel toegang tot een kennisplatform, nieuwsbrieven, netwerkbijeenkomsten, doelgroepgerichte workshops, een digitale leeromgeving en een kennismarkt. Een prominente rol hierbij is de mogelijkheid om aan te sluiten bij een vernieuwd sterrensysteem, waardoor doelen en huidige prestaties zowel per afdeling, locatie als per doelgroep inzichtelijk worden.

Op de website www.etenwelzijn.nl vertellen we graag meer over de plannen en de toekomstige activiteiten. De komende dagen zullen ActiZ en Vakmedianet hun leden/klanten attenderen op de nieuwe stichting. Wij willen, samen met verschillende stakeholders die ook de meerwaarde van de stichting onderkennen en actief ondersteunen, de laatste stap naar de oprichting van de stichting Eten+Welzijn zetten.

Laat ons weten of u ook het belang en de kansen ziet bij dit initiatief door uw naam achter te laten op www.etenwelzijn.nl.
Wij houden u graag op de hoogte, want het bevorderen van eten en welzijn in de zorg verdient structurele aandacht!

 

Met vriendelijke groeten,

Rudi Crabbé en Jelle Ferwerda
Smaak van het Huis

U bevindt zich hier:

smaakvanhethuis-logo-wit

Smaak van het Huis
Dokter Nillesenstraat 10 | 6645 AR  Winssen | 06 4527 8790 | KvK 5657 4924

© 2017-2022 Smaak van het Huis, alle rechten voorbehouden

Website door ideesign+