Nieuws

Surplus werkt met Smaak!

Bij Surplus Zorg heeft het keukenteam met veel enthousiasme de opleidingsmodule Smaak afgerond. Gisteren ontvingen alle chefs het certificaat.

Door te leren werken met smaakoplossingen en smaakoptimalisatie en deze kennis te gebruiken in het opstellen van recepturen, kunnen we ervoor zorgen dat mensen weer met smaak gaan eten. Onder leiding van specialist Eric-Jan Wissink leerden de deelnemers bij Surplus hoe smaak nu eigenlijk werkt en hoe je smaak kunt gebruiken als smaakoplossing bij smaakhandicaps bij ouderen. Meer kennis over smaak betekent namelijk dat bewoners meer plezier aan eten beleven. Een logisch gevolg hiervan is dat men meer gaat eten waardoor bijvoorbeeld ondervoeding voorkomen wordt. Bovendien haal je véél meer uit de gerechten die je maakt.

 

“Blijf plezier houden in het mooie vak, zorg voor een beleving en geef het door met passie en enthousiasme!”

Eric-Jan deelde voedingsrichtlijnen en tips voor ouderen en mensen met dementie: wat kun je bijvoorbeeld doen met het Reminiscentie effect (gerechten uit grootmoeders tijd) en wat zijn tips bij gemalen voeding en eiwit-verrijkte voeding? Ook menu-engineering, allergenen, diëten, het productpaspoort en voedingswaarden kwamen aan bod.

De maaltijd is het moment van de dag om samen te zijn, te lachen, te delen en bovenal met smaak van een maaltijd te genieten. Júist voor bewoners in een zorginstelling, ouderen en mensen met dementie. Eric van Ooijen van Surplus: “Ik heb gemerkt dat het bij ons leeft om meer volgens de smaakrichtlijnen te gaan koken. Hier kunnen we wat mee.”

 

 

 

 

U bevindt zich hier:

smaakvanhethuis-logo-wit

Smaak van het Huis
Dokter Nillesenstraat 10 | 6645 AR  Winssen | 06 4527 8790 | KvK 5657 4924

© 2017-2022 Smaak van het Huis, alle rechten voorbehouden

Website door ideesign+