Netwerk Smaak van het Huis

Smaakworkshops

Smaak van het Huis Smaakworkshops voor zorgkeukens 2019: Schrijf je nu in!

Veel mensen krijgen helaas te maken met smaakverandering of smaakverlies door ouderdom, medicijngebruik, belemmering of behandeling.

Met smaakoplossingen is het mogelijk om smaak, geur en prikkeling terug te vinden waardoor mensen weer met smaak voldoende gaan eten. Dit draagt bij aan een algeheel welbevinden waardoor herstel aantoonbaar wordt bevorderd en ondervoeding kan worden voorkomen.

In 2019 organiseren we weer een serie open workshops Optimale voeding en gepersonaliseerde smaak voor care en cure:


1. Smaakoplossingen voor oncologische patiënten met smaakbelemmeringen

Deelnemers: Chefs, souschefs en diëtisten


2. Smaakoplossingen voor mensen met dementie, cliënten geriatrie en ouderen

Deelnemers: Zelfstandig werkende koks, hoofden voeding en diëtisten

Hoe werkt het?

De deelnemers werken rondom de gastronomische invulling voor hun eigen doelgroep. De reeks die bestaat uit 5 workshops is nadrukkelijk gericht op het vertalen van de theorie naar de eigen praktijk. Dit betekent dat we steeds de verbinding maken met de eigen organisatie waarbij de deelnemers ook daadwerkelijk aan de slag gaan binnen de eigen organisatie.

De workshops worden gegeven in een sfeervolle kookomgeving. Gedurende de sessies ontvangen we inspirerende gasten die een extra verdieping brengen op de thema’s.

De workshops worden afgesloten met een gezamenlijke bijeenkomst waarbij de bereikte resultaten worden gepresenteerd. Hierbij worden de bestuurders of verantwoordelijke managers van de deelnemende organisaties ook uitgenodigd.

Resultaten

Naast kennisactualisatie en inspiratie bouwen we aan een gezamenlijk communicatieplatform, waarin doelgroepen besproken worden en beproefde toepassingen worden gedeeld en uitgelegd met aansprekende communicatiemiddelen. Dit instrument is door de deelnemers in te zetten om draagvlak, inzicht en hulp te bieden aan de interne organisatie, externe stakeholders of als input voor workshops voor patiënten (partners) of bewoners (mantel).

Kosten

De kosten bedragen € 1.500,- per persoon (ex BTW) voor 5 workshops + de slotbijeenkomst. Dit is inclusief cursus- en communicatiemateriaal en toegang tot het online platform. De volledig verzorgde workshops vinden plaats op een externe sfeervolle kooklocatie in het midden van het land.

De Smaakworkshops kunnen ook ‘in company’ worden verzorgd. Vraag naar de mogelijkheden!

meld je aan voor de nieuwsbrief

Elke patiënt, cliënt, gast of bewoner heeft recht op gastvrijheid en lekker eten & drinken afgestemd op zijn of haar behoefte en smaak. Dit draagt bij aan een algeheel welbevinden waardoor herstel aantoonbaar wordt bevorderd of ondervoeding kan worden voorkomen.

Onze workshops zijn gericht op smaakvol eten & drinken afgestemd op specifieke doelgroepen.

Laat smaak en gemak de locomotief zijn voor verandering!

Data workshops 2019

1. Smaakoplossingen voor oncologische patiënten
voor chefs, souschefs, diëtisten
2. Smaakoplossingen bij dementie, cliënten geriatrie, ouderen
voor koks, hoofden voeding, diëtisten
woensdag 6 februari 2019 woensdag 11 september 2019
woensdag 13 maart woensdag 2 oktober
woensdag 10 april woensdag 30 oktober
woensdag 22 mei woensdag 20 november
woensdag 19 juni woensdag 11 december
Slotbijeenkomst: datum nog onbekend Slotbijeenkomst: 15 januari 2020

Inschrijfformulier

Vraag een inschrijfformulier aan. Omdat we betaalgegevens en een handtekening nodig hebben bij inschrijving, ontvang je het formulier per e-mail.

Workshop: