smaak van het huis
meld je aan voor de nieuwsbrief

"Patiënten die gezond eten herstellen sneller en ouderen blijven langer fit."

“Wij bieden eten op een andere manier aan: afgestemd, bereid, op smaak en naar wens voor zowel bewoner als gast.”

Smaak & Doelgroep

Eten is belangrijk, voor iedereen!

De maaltijd is bij uitstek het moment van de dag om samen te zijn, te lachen, te delen en bovenal met smaak van een maaltijd te genieten. Juist voor bewoners in een zorginstelling, ouderen, mensen met dementie, zij die revalideren of patiënten in een ziekenhuis die herstellen van een ziekte of zware ingreep. Eten en drinken is essentieel voor deze kwetsbare doelgroep waarbij ook ondervoeding voorkomt door slecht eten, verandering in smaak of gebrek aan eetlust.

Wat als het niet meer lukt om lekker en met smaak te eten door ziekte, chemo, medicijnen, dementie of gewoon omdat we ouder worden?

Op al deze vragen geven wij het antwoord. Door onze ervaring en praktische aanpak verbeteren wij de kwaliteit en beleving van eten & drinken en daardoor de gezondheid van bewoners en patiënten in een zorginstelling. Smaak van het Huis helpt u met de beproefde aanpak naar een passend concept op het gebied van eten & drinken voor elke smaak & doelgroep.

Hoe krijgen we de trein in beweging

Gedragswetenschap toont aan dat 5 procent van alle menselijk gedrag rationeel is, de rest is veel intuïtiever en routineuzer. Die kennis moet het uitgangspunt zijn van voedingsconcepten en voedingsaanbod. Geen gebod of verbod, maar gedrag ontlokken door gebruik te maken van gedachteloos beslissen. Daarom richten wij ons op gezonde, uitnodigende, gevarieerde, verrassende en smakelijke maaltijden afgestemd op de behoefte en smaak van de bewoner of patiënt. Als het beste product het lekkerste in smaak en presentatie is én koken en samen eten een belangrijk moment van de dag wordt, dan voelt veranderen als groeien.