Over ons project...

Diverz

Workshops koken in wijkkeukens met lokale producten voor lokale bewoners

Vanuit Diverz is Smaak van het Huis gevraagd om een workshop koken te organiseren met lokale eigen producten voor lokale bewoners van de wijk.

De inhoud van de workshops is gericht op smaak en smaakoplossingen voor specifieke doelgroepen, van jong tot oud. Onderwerpen  zijn o.a.: smaak, smaakoplossingen naar specifieke doelgroepen en achtergrond als cultuur, leeftijd, dementie of geloofsovertuiging.
We gaan aan de slag en bereiden met lokale, verse producten, tips & tricks voor het maken van menu’s naar doelgroep en kookvaardigheden en een interactieve smaaktest. In de workshop is ook aandacht voor theorie om het belang te begrijpen om voor de doelgroep te koken.

Over onze opdrachtgever...

Welzijn en leefbare wijken voor iedereen in Zwijndrecht. Dat is waar Diverz zich iedere dag met passie, energie en enthousiasme voor inzet. De overheid doet daarvoor een beroep op de inwoners zelf en op hun omgeving. Samen met inwoners, vrijwilligers en andere professionele (hulpverlenende) organisaties versterkt Diverz de eigen kracht van inwoners en draagt de organisatie bij aan de zelfredzaamheid. De organisatie doet dit verbindend, klantgericht en ondernemend.

Wekelijks vinden er in de diverse gebouwen ‘wijkkeukens’ plaats. De wijkkeuken staat open voor veelal oudere buurtbewoners die graag komen eten. Zij zijn de bezoekers van de wijkkeuken en hebben vaak een beperkt budget. De boodschappen, het voorbereiden en het koken wordt gedaan door vrijwilligers die uit de buurt komen. Zij leren hierdoor beter de taal, leren omgaan met geld en kunnen van betekenis zijn. Een aantal van hen neemt het koken voor hun rekening. De vrijwillige koks hebben een diverse achtergrond en zijn gewend om vanuit hun eigen cultuur te koken.

Door samen te eten ontmoeten de bezoekers andere mensen, hoeven ze niet zelf te koken en worden ze verrast door andere gerechten dan die ze thuis zouden eten. De sociale thema’s die we hierbij raken zijn: eenzaamheidsbestrijding, armoedebestrijding en bevorderen van sociale netwerken.

Bekijk ook onze andere projecten:

Neem contact op

Wij beantwoorden alle vragen op het gebied van eten & drinken en gastvrijheid binnen Care & Cure met als doel genieten van lekker eten & drinken, afgestemd op de behoefte en smaak van de bewoner, cliënt, bezoeker of patiënt.

Hoe we dit doen?

Wij leggen dit graag persoonlijk uit. Vul het contactformulier in en laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op voor een informatief gesprek.

U kunt ook telefonisch contact opnemen.
Jelle Ferwerda, 06 4527 8790

Contact

Vul het formulier in:

smaakvanhethuis-logo-wit

Smaak van het Huis
Dokter Nillesenstraat 10 | 6645 AR  Winssen | 06 4527 8790 | KvK 5657 4924

© 2017-2022 Smaak van het Huis, alle rechten voorbehouden

Website door ideesign+