Smaak van het Huis

PORTFOLIO

Over ons project...

Diverz

Workshops koken in wijkkeukens met lokale producten voor lokale bewoners.

Vanuit Diverz is Smaak van het Huis gevraagd om een workshop koken te organiseren met lokale eigen producten voor lokale bewoners van de wijk.

De inhoud van de workshops is gericht op smaak en smaakoplossingen voor specifieke doelgroepen, van jong tot oud. Onderwerpen  zijn o.a.: smaak, smaakoplossingen naar specifieke doelgroepen en achtergrond als cultuur, leeftijd, dementie of geloofsovertuiging.
We gaan aan de slag en bereiden met lokale, verse producten, tips & tricks voor het maken van menu’s naar doelgroep en kookvaardigheden en een interactieve smaaktest. In de workshop is ook aandacht voor theorie om het belang te begrijpen om voor de doelgroep te koken.

Over onze opdrachtgever...
Diverz logo

Welzijn en leefbare wijken voor iedereen in Zwijndrecht. Dat is waar Diverz zich iedere dag met passie, energie en enthousiasme voor inzet. Samen met inwoners, vrijwilligers en professionele (hulpverlenende) organisaties versterkt Diverz de eigen kracht en zelfredzaamheid.

Wekelijks vinden er ‘wijkkeukens’ plaats voor buurtbewoners die graag komen eten. De boodschappen, voorbereiding en het koken wordt gedaan door vrijwilligers uit de buurt. Zij leren hierdoor de taal, leren omgaan met geld en kunnen van betekenis zijn. De vrijwillige koks koken vanuit hun eigen cultuur. Door samen te eten ontmoeten de bezoekers andere mensen, hoeven ze niet te koken en worden ze verrast door andere gerechten.