Over ons project...

Texel

Inventarisatie en onderzoek Texelse agri-producten met tafeltje-dekje-maaltijden

Op Texel kunnen bewoners van Omring-locatie Gollards en ouderen elke dag een gezonde verse maaltijd krijgen met zoveel als mogelijk met lokale producten, aangeleverd door de Texelse boeren zelf. Gemeente Texel, Rabobank en Texelfonds hebben Smaak van het Huis gevraagd te onderzoeken hoe dit unieke plan op het eiland uitgevoerd kan worden om hiermee een structurele verbinding te maken tussen de Texelse zorg en de lokale boeren.

Bij het onderzoek is in kaart gebracht hoe de verbinding kan worden gelegd zodat die kan zorgen voor de communicatie met de deelnemende agri-ondernemers, collectioneren van de agri-producten, de logistiek en afzet richting tafeltje-dek-je, de administratieve afhandeling en organisatie, marketing en public relations. Dit alles vertaald naar scenario’s met financiële kaders en randvoorwaarden en mogelijk in samenwerking met vergelijkbare initiatieven op Texel.

Zie ook Start verbinding zorg en agri op Texel Start structurele verbinding zorg en agri op Texel

 

Over onze opdrachtgever...

De gemeente Texel beslaat het gehele eiland plus het onbewoonde eilandje Noorderhaaks.

De agrarische sector is een heel belangrijke pijler voor de Texelse economie. In het algemeen wordt de agrariër, of boer zoals u wilt, gezien als een hardwerkende moderne ondernemer. Deze ondernemers letten op hun bedrijfseconomische omstandigheden maar net zoveel op hun omgeving. Het land waarop zij gewassen laten groeien en/of hun vee houden moet namelijk in harmonie zijn met de natuur. Zij zijn immers sterk afhankelijk van deze natuur en de verschijnselen die de natuur voortbrengt. Als geen ander weten zij om te gaan met deze elementen. Daarnaast is er op Texel, door de verscheidenheid aan teeltgewassen en veehouderij, een landschap ontstaan dat zeer variërend is en daardoor erg aantrekkelijk om te aanschouwen. (Bron: landbouwtexel.nl)

Bekijk ook onze andere projecten:

Neem contact op

Wij beantwoorden alle vragen op het gebied van eten & drinken en gastvrijheid binnen Care & Cure met als doel genieten van lekker eten & drinken, afgestemd op de behoefte en smaak van de bewoner, cliënt, bezoeker of patiënt.

Hoe we dit doen?

Wij leggen dit graag persoonlijk uit. Vul het contactformulier in en laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op voor een informatief gesprek.

U kunt ook telefonisch contact opnemen.
Jelle Ferwerda, 06 4527 8790

Contact

Vul het formulier in:

smaakvanhethuis-logo-wit

Smaak van het Huis
Dokter Nillesenstraat 10 | 6645 AR  Winssen | 06 4527 8790 | KvK 5657 4924

© 2017-2022 Smaak van het Huis, alle rechten voorbehouden

Website door ideesign+